2011. február 10., csütörtök

Ping-pong bajnokság



Hétfőn Valentin!!!


UNICEF - Világjáró képeslapok - iskolai akció

www.kuldjmosolyt.hu

Európai Ifjúsági Károly-díj

Már csak 5 nap van a jelentkezésre!
Az Európai Ifjúsági Károly-díj pályázatok új beadási határideje 2011. február 14. A módosított határidő több fiatalnak ad lehetőséget a negyedik alkalommal meghirdetett Ifjúsági Károly-díj pályázaton való részvételre.
(28/10/2010)
HD
Modell az európai fiatalok számára

Az Európai Ifjúsági Károly-díj, amelyet az Európai Parlament és az aacheni Nemzetközi Károly-díj Alapítvány közösen hirdet meg, a 16 és 30 éves korosztály által benyújtott pályázatoknak ítélhető oda. A díjat olyan projektek nyerhetik el, amelyek elősegítik az európai és nemzetközi megértést, előmozdítják a közös európai azonosságtudat és integráció kialakulását, valamint mintaként szolgálnak az Európában élő fiatalok számára. A kiválasztott programok között ifjúsági csereprogramok, illetve európai dimenzióval rendelkező művészi és internetes projektek találhatók.
10 000 eurós összdíjazás

A három nyertes pályázatot 5000, 3000, valamint 2000 eurós díjjal jutalmazzák. A nemzeti szinten kiválasztott 27 projekt képviselői meghívást kapnak az Aachenben 2011. május 31-én tartandó díjkiosztó ünnepségre. A három legjobb projektnek járó díjat az Európai Parlament elnöke és az aacheni Nemzetközi Károly-díj Alapítvány képviselője adja át és a díjazottak meghívást kapnak az Európai Parlament meglátogatására.
A 2010-es nyertesek

2010-ben az "EURÓPA-vonat" elnevezésű német projekt nyerte az Európai Ifjúsági Károly-díjat. A díjnyertes projekt keretében 24 európai szakképző iskola tanulói az "Airbus" elv alapján munkamegosztással terveztek és építettek meg egy modell méretű mozdonyt, amelynek egyedi vasúti kocsijai az egyes résztvevő országok sajátos jellemzőit mutatták be. A második az írországi "You are here" könyvprojekt, a harmadik pedig a "BEST mérnöki verseny (BEC)" névre keresztelt bolgár projekt lett.
A jelentkezési lap az Európai Ifjúsági Károly-díj weboldalán érhető el:
http://www.charlemagneyouthprize.eu
További információ

Ayla Sultan Çiçek
Tel: 0032-2-284 10 09
Mobil: 0032-498-98 13 37
E-mail: ayla.cicek@europarl.europa.eu

Szontagh Andrásné Czugler Annamária
PR attasé
Európai Parlament
Tájékoztatási Irodája Magyarországon
Tel: (1) 4113571
E-mail: andrasne.szontagh@europarl.europa.eu

*
Látogasson el Facebook oldalunkra!

logo european parliament
Európai Parlament Tájékoztatási Irodája Magyarországon
H-1024 Budapest, Lövőház u. 35.
Tel.: +36 1 411 35 40; Fax: +36 1 411 35 60
E-mail: epbudapest@europarl.europa.eu
Web: www.europarl.hu

GENIUS LOGICUS - a „B” időméréses verseny

Szeretném felhívni a figyelmüket, hogy 2011. 02. 28-ig van lehetőségük arra, hogy tanulóikat benevezzék a „B” időméréses versenybe.

Csak a GENIUS LOGICUS verseny kínál a versenyzők számára pénzjutalmakat és nemzetközi okleveleket, amelyek növelik a versenyzők és az iskola elismertségét.
Versenyünkben a tanulók nyolc ország tanulóival mérik össze tudásukat, logikai gondolkodásukat, mindezt kényelmesen, saját iskolájuk falain belül.

A tanulók a weboldalunkon nevezhetnek be a versenybe egy tanár – koordinátor segítségével.

A versennyel kapcsolatosan további információkat – időpontokat, a benevezés módjait, próbafeladatokat, referenciákat, jelentkezési lapot stb. találnak weboldalunkon:

www.geniuslogicus.eu/hu


Köszönjük, hogy részt vesznek a versenyben!

Timur Zábuďko, a verseny igazgatója

EGY FA ÉLETE - Országos irodalmi- és rajzpályázat / PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Március 1-ig lehet még jelentkezni arra az országos irodalmi-és rajzpályázatra, amelyet „Egy fa élete” címmel hirdetett meg decemberben az Oriflame Magyarország. A pályázati kiírás célja, hogy a művészetek segítségével hívja fel a figyelmet a környezet megóvásának fontosságára.

Pályázni két kategóriában (irodalom, rajz), és három korcsoportban (6-10, 10-14, 14-18 évesek ) lehet 2011. március 1-ig. A legjobb pályaműveket korcsoportonként és kategóriánként értékes könyv- és ajándékutalvánnyal díjazzák a 2011 áprilisában sorra kerülő ünnepélyes eredményhirdetésen, emellett a nyertesek műveit újrahasznosított papírból készült kiadványban is közzéteszik.

Nyeremények:

1. díj: a 3 korcsoport győztesei irodalmi- és rajz kategóriában (összesen 6 díj): Oriflame termékek és könyvutalvány, összesen 50 000 Ft / fő értékben.
2. díj: a 3 korcsoport második helyezettjei irodalmi- és rajz kategóriában (összesen 6 díj): Oriflame termékek és könyvutalvány, összesen 30 000 Ft / fő értékben.
3. díj: a 3 korcsoport harmadik helyezettjei irodalmi- és rajz kategóriában (összesen 6 díj): Oriflame termékek és könyvutalvány, összesen 20 000 Ft / fő értékben.

A hivatalos pályázati felhívást a mellékelt dokumentumban találja.
További információval készséggel állunk rendelkezésére.

Üdvözlettel,

Antik Dalma

PR manager
Sensation 360
antik.dalma@sensation.hu
+ 36 30 513 18 03

Szőke Eszter
PR vezető
Sensation 360
szoke.eszter@sensation.hu
+ 36 30 268 73 50
http://laalcazaba.blogspot.com/

2011. február 8., kedd

Ifjúsági csere jelentkezési határideje február 9.


UTOLSÓ LEHETŐSÉG!!!
Intercambio

2011-es évben Alcañizba (la Comunidad Autónoma de Aragón) szervez diákcserét az iskolánk. 23 diák utazhat ki (április 9-17), illetve fogadhat spanyol diákot (március 26-április 3-ig)

A repülőjegyeket február 9-ig teszik el számunkra, ezután már sajnos valószínűleg egyik gépen sem lesz ennyi hely.
Ha szeretnél részt venni a cserén, akkor 2011. február 9-ig jelentkezhetsz!
Az út óriási lehetőség a spanyol kultúra közvetlen megismerésére, hosszabb távú kapcsolat kialakítására és nyelvgyakorlásra.
Jelenetkezni Koza-Ondok Tímea szabadidő-szervezőnél lehet 25 ezer ft befizetésével.

2011. február 2., szerda

Szóval?! Országos Vitaverseny!

A tanév egyik legizgalmasabb tanulmányi vetélkedőjének számító Szóval?! Országos Vitaverseny az Európai Bizottság, az Európai Parlament és a Külügyminisztérium kezdeményezésére valósul meg, 2011. január 10. és 2011. április 30. között összesen három fordulón át (előválogatás, regionális döntők és országos döntő) teszi próbára a résztvevő középiskolás csapatok vitatudását.
A versenyen középiskolás diákok vehetnek részt, a csapatok és felkészítő tanáraik 2011. február 10-én 12.00 óráig jelentkezhetnek a Szóval?! Országos Vitaverseny honlapján (www.szoval.eu). A versenyen való részvétel a diákok és tanáraik számára nem jár költségekkel, nincs jelentkezési díj, az ellátás, utazás költségeit a verseny kiírói állják.
Miért érdemes részt venniük a Szóval?! Országos Vitaversenyen?
  • a programba bekapcsolódó pedagógusok olyan tanítási módszert sajátítanak el, amit a tanórákon és azokon kívül is tudnak majd alkalmazni
  • a versenyen fiatalokat érintő vitatémákról esik szó, ami őket is érdekel, ezáltal fontosnak érzik, hogy kifejthessék álláspontjukat, bővítsék látásmódjukat; állandó kihívást, izgalmat tudnak általa generálni
  • a disputa módszerével nem csupán a diákok vita-, és gondolkodási készségeit, hanem társas kompetenciáit is fejleszteni tudják
  • játszva fejleszthetik a diákok szóbeli és írásbeli érvelési készségét
A nyereményekről
A Szóval?! Országos Vitaverseny résztvevői értékes jutalmakban részesülnek: a Vitaverseny első és második helyezett csapata és felkészítő tanáraik négynapos tanulmányutat nyernek Brüsszelbe. Az első helyezett csapat tagjainak és felkészítő tanárának további jutalma egy-egy notebook, továbbá az Országos Döntőbe bejutott valamennyi csapat és felkészítő pedagógus tárgyjutalomban részesül.
Bízunk benne, hogy az Önök iskolájából is több csapat méretteti meg magát a Szóval?! Vitaversenyen, melyre akkor is érdemes jelentkezniük, ha a diákok számára a disputa még ismeretlen terület – a Vitaverseny a kezdő csapatok számára is nyitott, a felkészüléshez pedig szakmai segítséget nyújtanak a szervezők.
További információkat a versenyről a csatolt dokumentumban valamint a www.szoval.eu weboldalon talál.
Kérdéseivel forduljon közvetlenül kapcsolattartónkhoz:
Mikó Gábor
DIA programkoordinátor
info@szoval.eu
06 30 500 8373
Üdvözlettel:
a Szóval?! Országos Vitaverseny csapata

2011. február 1., kedd

Indul a Szóval!? Országos Vitaverseny

Indul a Szóval!? Országos Vitaverseny

Április végéig mérhetik össze erejüket, vitatkozó tudományukat a magyar középiskolások a Szóval!? Országos Vitaversenyen, az Európai Bizottság, az Európai Parlament és a magyar Külügyminisztérium közös programján.

Január 10-én indult útjára a Szóval!? Országos Vitaverseny, melynek célja a középiskolások vitakultúrájának fejlesztése, a fiatalok érvelési és kommunikációs készségfejlesztése, valamint európai uniós tudásuk bővítése egy szórakoztató stratégiai játék során.

A Szóval!? egy országos tanulmányi vetélkedő, melyben középiskolás (14-18 éves) csapatok vehetnek részt. A verseny 2011. január 10. és 2011. április 30. között összesen három fordulón át (előválogatás, regionális döntők és országos döntő) teszi próbára a résztvevő csapatok vitatudását. Az egyes fordulókhoz különböző vitatémákat kapnak a versenyzők, melyek mindegyike az Európai Unióhoz kapcsolódó dilemmákra vonatkozik. A csapatokat vezető tanárok képzését és szakmai támogatását a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány és a Pillar Alapítvány munkatársai segítik.

A csapatok 2011. február 10-ig jelentkezhetnek a Szóval!? honlapján.
A középiskolai csapatok jelentkezésének és előválogatásának határideje: 2011. február 10., 12.00 óra.

További információ

Szontagh Andrásné Czugler Annamária
PR attasé
Európai Parlament
Tájékoztatási Irodája Magyarországon
Tel: (1) 4113571
E-mail: andrasne.szontagh@europarl.europa.eu


Európai Parlament Tájékoztatási Irodája Magyarországon
H-1024 Budapest, Lövőház u. 35.
Tel.: +36 1 411 35 40; Fax: +36 1 411 35 60
E-mail: epbudapest@europarl.europa.eu
Web: www.europarl.hu

Válassz sportot!

5. BIG Országos Diákfilmfesztivál!

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a BIG Diákfilmfesztivál!
Várjuk mindazon fiatal filmkészítők jelentkezését, akik szeretnék alkotásaikat bemutatni, megmutatni.

Nevezési feltételek:

Jelentkezhet bármely magyarországi oktatási intézmény diákja 19 éves korig egy, vagy több 2006. január 1-je után készült,
maximum 15 perces filmmel. Téma- vagy műfaji megkötés nincs, kategóriák nincsenek.
Nevezési határidő: 2011. március 14.
Nevezési díj nincs!
 
A filmeket szakmai zsűri értékeli, de lesz közönségszavazás is.
 
Információ, jelentkezés:   
                                                 http://bigfilmfesztival.hu/
                                      
 
Mindenkit szeretettel várunk a rendezvényre!

Ideje:2011.március 25., péntek 16 órától
Helyszíne: Újpesti Polgár Centrum (1042., Bp., Árpád út 66.)
                      100 m a 3-as metró végállomásától (Újpest Központ).


Program:     16.00-16.30 – ünnepélyes megnyitó, a zsűri bemutatása
                    16.30-19.00 – nevezett filmek vetítése
              19.00-20.30 – amíg  a zsűri félrevonul döntéshozatalra,    
                                     addig történik a közönségszavazatok   
                                     összeszedése és számlálása, utána pedig filmes  
                        vetélkedő a vállalkozó kedvű nézőkkel
20.30-21.00    – eredményhirdetés,  díjkiosztó
                   21 órától         a zsűri indokolja döntését, véleményezi a látott  
                                          filmeket beszélgetés a jelenlévő alkotókkal,  
                                          díjazottakkal, nézőkkel

Kísérőrendezvényként a Bródy Imre Oktatási központ fotó, plasztika és rajz fakultációs diákjainak kiállítása lesz látható.

A rendezvény ingyenes!
                                                                                                                                            
                                                                                                                                   Dabi István M., főszervező



További információért írjon e-mail-t bizalommal,

Üdvözlettel:

Szilágyi Panni

kapcsolattartó, szervező
5.BIG Diákfilmfesztivál