2011. május 5., csütörtök

Algebria Online Matematika Verseny

Szeretném felhívni figyelmét az év végéhez illeszkedő, 2011. május 14-én induló, rendhagyó Algebria Online Matematika Versenyünkre.

Ennek során egy virtuális sziget, Algebria, polgáraként feladatokat megoldva versenyezhetnek a diákok az Algebria Királya és Alkirályai címért, az iskolák pedig, mint a sziget önálló települései, a sziget Fővárosa rangért.

A szegedi NetSuli Hungary Kft. által szervezett versenyen a nyertes diákok között 30 000 Ft értékű vásárlási utalvány kerül kiosztásra, ezen felül a Fővárost adó csapatot is 30 000 Ft értékű vásárlási utalvánnyal jutalmazzuk. Ezzel is szeretnénk hozzájárulni a természettudományos oktatás korszerű lehetőségeinek elterjesztéséhez.

A lelkes szegedi középiskolai tanárok által kigondolt verseny legfontosabb célja, hogy egy újabb területen biztosítson lehetőséget az elsajátított matematikai műveletek játékos begyakorlására.

Sajnos általános tapasztalatunk, hogy a középiskolába érkező diákok számolási biztonsága gyakran olyan alacsony, hogy sokszor ez lesz későbbi kudarcaik egyik okozója. Ez ellen minden eszközzel küzdenünk kell. Meggyőződésünk, hogy jó szakemberekhez nem annyira a rafináltan kigondolt versenyfeladatokon keresztül vezet az út, hanem azon a biztos számolási készségen, amit csak kitartó gyakorlással lehet elsajátítani.

A teljesebb siker érdekében a versennyel párhuzamosan javasoljuk egy, az iskola szokásaihoz igazodó belső motivációs rendszer kialakítását (pl. feladatmegoldó versenyek, kisötösök, stb.) A verseny különösen alkalmas a gyengébben teljesítő tanulók számára, hogy megszerezhessék/bizonyíthassák az alapfeladatokban való jártasságukat, ill. szándékukat a jobb jegy megszerzésére.

A további részletekért kérjük, olvassa el a mellékletben csatolt Részletes versenyfelhívást!

Kérem, hívja fel az érintett kollégák figyelmét, hogy Algebria versenyszoftverünk demo változata már most is letölthető a www.netsuli.org címről, és a verseny kezdetéig szabadon kipróbálható.

Ha valami kérésük, észrevételük van, vagy van olyan feladattípus, amit a kollegákkal egyeztetve úgy gondolják, hogy szívesen látnának a versenyben, kérem jelezzék, és mi igyekszünk azt beemelni szoftverünkbe.

Remélem, az Önök iskoláját is mielőbb a sziget települései között üdvözölhetjük!

Üdvözlettel:

Csiszár Zoltán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése