2011. április 14., csütörtök

Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

2011. április 14. és 17. között 18. alkalommal kerül megrendezésre a Millenáris területén a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. Amely egy igen magas színvonalú kulturális és szakmai esemény lett az évek folyamán.
A Könyvfesztivál már az eltelt években is fogadott díszvendég országokat, hogy az érdeklődőkhöz eljuthasson az adott ország irodalma, kultúrája. A 2011-es könyvfesztivál díszvendégeként az Európai Unió országai állítanak közös standot.
A fesztivál keretein belül idén már 11. alkalommal is megrendezésre kerül az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja, amely az Unió fiatal tehetséges prózaírónak kínál bemutatkozási lehetőséget.

Könyv, könyv, könyv elképesztő mennyiségben

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál ideje alatt az olvasóbarátok közel 50 ezer kötet és több száz újdonság közül válogathatnak. 25 ország világirodalmának kiemelkedő alkotóinak részvételével fantasztikus és emlékezetes kulturális programok várják az érdeklődőket. Ízelítő ezekből: író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések.
A gyerekek olvasótáborát egy külön irodalom-birodalommal támogatják, ez a Gyerek(b)irodalom, ahol a könyvek mellett sok érdekes program is várja kis lapozgatókat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése