2011. április 27., szerda

spanyol koreográfus_Cristina Blanco a Trafóban!


Játék, új nyelv, EXIT-felirat
A Trafó Beavató Programjának részeként:

Cristina Blanco (ES): 
cUADRADO-fLECHA-pERSONA qUE cORRE

táncelőadás és beavató foglalkozások a Trafó Galériában!
45 perc

2011. május 5. 18:00
2011. május 6. 14:00 és 18:00
2011. május 7. 18:00

Tűzoltókészülék, konnektor, EXIT-felirat. Táblák, tárgyak, címkék, amiket ismerünk, egyezményes jelek, amelyeknek jelentését, eredetét, érvényességét nem kérdőjelezzük meg soha. Na de mi történik, ha mégis? Ha egy pillanatra elfelejtjük mindazt, amit ezekről a jelekről tudunk és friss, új szemmel pillantunk rájuk?

A fiatal spanyol koreográfus Cristina Blanco pontosan ezt teszi: újraírja a táblák, jelek, címkék, történetét. Az előadás szabad és egyszerű játék a nyelvvel, a jelekkel és a kódokkal, ahol a konnektornak bizony néha arca van, hol mosolyog, hol sír, ahol a tűzoltókészülékbe bele lehet szeretni, ahol a kijárat felirat ezer mást jelenthet, ha letakarunk belőle két betűt és hagyjuk, hogy instruáljon minket.

„A ruhák belsejébe varrt mosási útmutató legalább öt különböző narratívát szülhet, ha az ember pillanatra felmerül a kétely, hogy az áthúzott kör és négyszög talán nem is a mosógépről mesél...  Az előadás a kommunikáció és nyelv rétegeivel, lehetőségeivel és korlátaival foglalkozik úgy, hogy maga is saját nyelvet, spanyollal kevert, eredeti, tárgy-ötlet-Blanco nyelvet teremt.” (Ellenfény)Alkotó és előadó / Created and performed by: Cristina Blanco
Produkció / Production: Cristina Blanco with the  support of Aula de Danza “Estrella  Casero” de Alcalá de Henares.
Fotó / Photos: María Jerez
Köszönet / Thanks to: María Jerez, Cuqui Jerez, Jaime Conde Salazar, Extintores  Caparros®. Juan Dominguez
Támogató / With the support of: OSI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése