2010. szeptember 23., csütörtök

„Kreatív város - Én és Budapest” – animációs filmpályázat


„Kreatív város - Én és Budapest” – animációs filmpályázat

A Futurbia program 2007 tavaszán indult azzal a céllal, hogy a Budapesten élők és dolgozók, azaz a  városhasználók bevonásával készüljön el a Főváros hosszú távú fejlesztési stratégiája. Most ősszel  újraindítjuk a "FUTURBIA 2010 - Urbanisztikai Hetek" programot, hogy újra kezdődjön párbeszéd a fontos  helyi közügyekről, és arról a Budapestről, amelyben 20 év múlva élni szeretnénk.

Kiíró: Studio Metropolitana Nkft.
Határidő: 2010. november 30.

A Studio Metropolitana Nkft. a Katlan Csoport Kulturális Egyesülettel  együttműködve animácós filmpályázatot ír ki „Kreatív város - Én és Budapest”  címmel.

Egy város nem attól kreatív, mert azt mondják róla, hanem azért, mert azzá  teszik. Egy város sokszínűsége a helyiek ötleteiből, tehetségéből ered. Egy  kreatív város léte azon is múlik, hogy a város szervezői és tervezői észre veszike  és használják-e ezt a sokszínűséget.

Budapest mindig is világhírű volt a kreativitásáról, a színes szürkeállományáról.  Ennek adna most keretet a formálódó metropolisztérség, a 3,5 millió lakosú  Budapest Kreatív Metropolisz.

És e rengeteg kreatív elme most megmutatkozhat az animációs filmpályázatunk  során.

Most mutasd meg TE, hogy mennyit teszel a Kreatív Budapesthez!

Pályázati feltételek

-Az animációs film időtartama legalább 1 perc, legfeljebb 5 perc lehet.

-A vizualizációban álló és mozgóképeket is fel lehet használni

-Lehetséges formátum: Quicktime, H.264, High Quality, 25 fps.

-Lehetséges felbontás: PAL (a nyertes munkákat el fogjuk kérni nagy  felbontásban is.)

-Feltöltéshez: maximum 300 MB-os, 720 pixel széles

-A pályázónak a www.futurbia.indavideo.hu oldalon keresztül kell feltöltenie a  filmet, kreatív város címkével ellátva, vagy postai úton dvd-n a Studio  Metropolitana Nkft. címére elküldeni (1075 Budapest, Károly körút 11.) 2010.  november 30-ig (a postára adás dátuma).

-Egy pályázó csak egy kisfilmmel pályázhat.

A pályázatok elbírálása

A filmeket 3 fős szakmai zsűri bírálja el -Novák Erik filmrendező, Birkás Máté  animátor és a Studio Metropolitana részéről Asbót Kristóf TV-rendező,  arculattervező. A zsűri az értékelésnél az elképzelés érdekességét, eredetiségét,  a közösség számára való hasznosságát és gyakorlati kivitelezhetőségét,  valamint a vizualizációk minőségét veszi figyelembe. Az első díj 300.000 Ft, a  második 200.000 Ft, a harmadik pedig 100.000 Ft. A díjátadásra december 5-én  kerül sor.

Szerzői és szomszédos jogok

Tudomásul veszed, hogy szerzői jogdíj a pályázaton résztvevő filmjeiddel  kapcsolatban nem illet meg, és anyagi igényt utólag sem támaszthatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése