2010. szeptember 28., kedd

Youth on the move

Mozdulj ki! Európa rád vár

Az Európai Unió évente mintegy 400.000 diáknak, tanárnak, kutatónak nyújt lehetőséget arra, hogy külföldön tanuljon vagy dolgozzon. Szeretnél köztük lenni te is?

Mozgásban az ifjúság – Youth on the Move kampány
Budapest, Millenáris Park, október 8-9.


Gyere el, és találkozz másokkal, akik külföldön szeretnének tanulni és dolgozni, beszélgess azokkal, akiknek már van ebben tapasztalata, tedd fel a kérdéseidet, és mondd el a véleményed, közben pedig lazíts is kicsit a színházi produkciókat nézve vagy a koncerteken.

Több mint 100 szervezet, 300 esemény 12 helyszínen.  A RENDEZVÉNY PROGRAMJA (pdf, 1.6 Mb)

A rendezvény vendége Gryllus Dorka.

Szakmai gyakorlatok – munkalehetőségek – ösztöndíjak – karriertanácsadás – önkéntesség – csereprogramok – játékok, nyeremények – zene, színház

Pályázati felhívások
Mutasd meg a hátizsákod, és nyerd meg a 3 díj egyikét:

  • iPad 16GB

  • iTouch 8GB

  • Casio Exislim Digital Camera 12 Megapixels
My European Diary contest a Facebookon
Oszd meg velünk a külföldön szerzett tapasztalataidat, és nyerj értékes díjakat!
Az Európai Bizottság szeptember 15-én indította el a Mozgásban az ifjúság (Youth on the Move) elnevezésű új, kiemelt kezdeményezését azzal a céllal, hogy minél több fiatal megszerezhesse azokat a képességeket, ismereteket, amelyekkel az EU-ban sikeresen vállalhat munkát.

Az európai kampány legelső rendezvénye október 8-9-én Budapesten, a Millenáris Parkban lesz. A rendezvény különleges hangulatát az adja, hogy több mint 100 szervezet képviselteti magát. Azonban senki se gondoljon kiállítás-hangulatú, prospektusgyűjtő hétvégre. A Teátrum a rendezvény tematikája szerint négy nagy egységre tagolódik. Fókuszban az oktatás-képzés, a közösség-önkéntesség, a kultúra és a munka világa áll. Beszélgetések, műhelymunkák, művészeti előadások során gyűjthetik össze azokat az információkat a látogatók, amelyekkel valóban lehet tenni azért, hogy értékes életpályák épüljenek fel.
A sok más program mellett Magyarországon tanuló külföldi hallgatók is jelen lesznek, akiktől első kézből tudhatjuk meg, hogy hol mérik a legjobb kávét Párizsban, vagy melyik most a legtrendibb hely Berlinben.

Az eseményt minden nap ingyenes koncert zárja. A rendezvény nagykövete Gryllus Dorka, aki péntek este családi zenekarával, a Gryllus Quartettel lép föl, majd Magashegyi Underground koncert következik. Szombaton Takács Eszter és zenekara zárja rendezvényt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése