2010. november 16., kedd

20. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium, a Magyar Innovációs Szövetség, valamint a Duna Televízió által immár jubileumi, huszadik alkalommal meghirdeti
Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató VersenyT

Az elmúlt tizenkilenc évben tehetséges fiatalok sora jelentkezett az ország minden részéből erre a versenyre, elismerést szerezve maguknak, tanáraiknak és iskolájuknak is.

A díjazott fiatalok között több mint 2,5 millió forint ösztöndíj kerül kiosztásra, akik emellett 25 többletpontot is kaphatnak az egyetemre, főiskolára történő felvételi jelentkezés esetén.

A legjobbnak ítélt fiatalok felkészítő tanárai is részesülnek ösztöndíjban.

A jubilumi, 20. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három győztese 2011. szeptember 23-28. között, Magyarországot képviselve, részt vehet az Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyén, Helsinkiben.

A hazai, Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre az eddigiekhez hasonlóan 15 és 20 év közötti fiatalok nevezhetnek egyénileg vagy 2 fős csapatban, az általuk kiválasztott bármilyen tudományos munkával, innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről. A versenyen részt lehet venni egyéb versenyre készített pályamunkával, ill. műszaki alkotással is.

A jelentkezési határidő: 2011. január 7.

A fiatalok körében végzett felméréseink azt mutatták, hogy az elmúlt tizenkilenc évben a pályázók jelentős része az oktatási intézményekben, az intézmény vezetője, ill. tanárai révén szerzett tudomást a versenyről. Ezért az új, 2010-2011. évi verseny kiírásakor is kérjük, hogy az iskola innovatív, kreatív tanulóinak hozzák a tudomására a pályázási  lehetőséget, és támogassák a pályázatok elkészítését.


Együttműködésüket, támogatásukat előre is megköszönve:

dr. Pakucs János, tiszteletbeli elnök                                                          
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése