2010. november 29., hétfő

Látványos felvonulás

A Klíma Klub Január 18-án nagyszabású látványos felvonulást szervez a Lánchídon, melynek célja figyelemfelkeltés a klímaváltozás okozta problémákra.
 A Klíma Klub 2009-ben alakult meg Budapesten Közhasznú Nonprofit Kft-ként.
 A Klíma Klub céljai:
  • a Földet fenyegető éghajlatváltozás lefékezése, káros hatásainak megelőzése
  • az ivóvíz-védelem
  • a kihalással fenyegetett állatfajok és növények védelme
 Céljainkat a politikai, a gazdasági és a tudományos élet, valamint a civil szervezetek közötti párbeszéd előmozdításával, valamint önálló, az éghajlatvédelmet előtérbe helyező és a lakosságot megmozgató akciókkal kívánjuk elérni.
 A Klíma Klub 2009-ben és 2010-ben is nagy sikerrel rendezte meg a Magyarországi Klímacsúcsot:
http://www.klimaklub.hu/hu/rovat_show/11
http://www.hirextra.hu/2010/02/19/ii-magyar-klimacsucs-percrol-percre/
A hagyományokhoz híven 2011. Január 19-én 9 órai kezdettel kerül megrendezésre a Klíma Klub által szervezett III. Magyarországi Klímacsúcs, amely az EU magyar soros elnökség hivatalos rendezvénye. A Klímacsúcs célja a magyar politikai, gazdasági és tudományos élet szereplői figyelmének felhívása az éghajlatváltozás problémájára. A Klímacsúcs Szentendrén, a Regionális Környezetvédelmi Központban (REC; 2000, Szentendre, Ady E. u. 9-11.) kerül megrendezésre.
A Klíma Klub a Klímacsúcs előestéjén, Január 18-án egy nagyszabású látványos felvonulást szervez a Lánchídon. A felvonulás célja a III. Magyarországi Klímacsúcs népszerűsítése. A résztvevők közismert személyiségek, sportolók és természetesen magánszemélyek lesznek. Úgy gondoljuk, hogy ez remek lehetőség lesz a figyelemfelhívásra a klímavédelem érdekében. A résztvevőknek lehetőségük lesz a klímavédelemmel, környezetvédelemmel kapcsolatos nézeteik, gondolataik széleskörű sajtón keresztüli publikálására.
A látványos felvonulásunkon szeretettel várunk mindenkit, aki a klímavédelem és a környezetvédelem fontosságát szívügyének tekinti.
A rendezvény programja:
  • 2011. Január 18.  16 óra 30 perc: gyülekezés a Lánchíd budai hídfőjénél, utána menet a Lánchíd pesti hídfője felé
  • 17 óra 30 perc:  a felvonulás vége a Lánchíd pesti hídfőjénél
  • a program biztosításáról a rendőrség gondoskodik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése