2010. október 14., csütörtök

dr. Hoffmann Rózsa államtitkár asszony segítségnyújtásra felhívása az iszapkatasztrófa áldozatai számára

Kedves Gyerekek, Diákok, Tisztelt Kollégák!
Az egész ország lakosságát megrázta a Kolontárt és Devecsert ért iszapkatasztrófa. A tragédiában elhunytak hozzátartozóinak együttérzésünket, részvétünket fejezzük ki. Halottaik nyugodjanak békében!
Szívszorító minden egyes tudósítás, minden egyes kép, mely arról számol be, hogyan lehetetlenült el egyik pillanatról a másikra két településen az élet, hogyan vált otthontalanná több száz család, és hogyan nehezedett el a gyermekek sorsa.
Tanárként úgy gondolom, a gyermekekben is tudatosítani kell, hogy nemzetként összetartozunk, egy ilyen tragédiában nem hagyhatjuk sorsukra a bajba jutottakat. A segítségnyújtás mindannyiunk elemi emberi kötelessége.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közös szervezésben, az ő tapasztalataikat is segítségül hívva „Százforintos gyűjtőakciót” indítunk. Arra kérünk minden magyar diákot, pedagógust, hogy fejenként legalább száz forinttal járuljon hozzá a katasztrófa áldozataivá vált családok megsegítéséhez. Az intézményvezetőket pedig arra kérjük, hogy koordinálják az október 31-éig tartó adománygyűjtést, és az összegyűlt pénzadományokat a Szeretetszolgálat alábbi, erre a célra megnyitott számlájára fizessék be.
OTP 11784009-20200745-00000000
Az iskolák által összegyűjtött pénzt a kolontári és devecseri általános iskolába járó gyermekek családjainak, illetve az érintett iskoláknak juttatja el a Szeretetszolgálat. Minden adakozó intézmény neve felkerül a NEFMI honlapjára.
Tisztelettel kérem, hogy minden iskola csatlakozzék a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez.
Együttérzésükben bízva, a bajbajutottak nevében előre is köszönjük fáradozásukat.

Dr. Hoffmann Rózsa
oktatásért felelős államtitkár

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése