2010. október 19., kedd

Elsa Valle - Universo lemezbemutató koncert

Elsa Valle - Universo lemezbemutató koncert @ 2010. október 29. (péntek) - IBS

Elsa Valle október 29-én az IBS színpadán mutatja be legújabb lemezének hanganyagát! Ezen az estén a közönség ismét találkozhat a művésznő lehengerkő temperamentumával, az új dalok segítségével együtt repülünk majd Elsa Valle "Univerzumában”. Az albumon szereplő dalok mellett megszólal néhány régebbi sláger is a korábbi lemezeiről!

„Ez a album egy gyűjtemény a legmélyebb érzésekkkel, mely az Univerzumban mozog. Egy találkozás a világgal, amiben kultúrák, szokások, egyéni kifejezésmódok tükröződnek! Egy nyitott lehetőség, hogy a zenén keresztül ki tudjunk terjeszteni egy béke és szeretettel teli üzenetet, egy bensőséges érzést, mely mindannyiunké! Az Univerzum olyan, mint egy tükör, mely tükrözi az időt, megnézed magad, és amikor hátranézel látni fogod a saját gondolataidat. Ez a különleges alkotás bővíti és megújítja a zene színterét, és új utakat nyit meg, ahol még frissebb levegővel lélegzünk, ahol minden napfelkelte egy új felfedezés, egy új, friss élmény, ahol élelet kap az "Univerzum". E lemez zenéje mélyen burjánzó jazz, mely elsöprő módon kutat a lelkünkben teljes empátiával. Egy bűnpártolás a művészek között, felszólítva mindenkit, hogy segítsen megőrizni a hagyományokat, tiszteletbentartva az értékeket! A történelmi stílust ne engedjük a feledésbe merülni. Emlékezzünk!” - Wilson Martin

Elsa Valle a Kubában született, jelenleg Európában élő énekes-művésznő a legrangosabb havannai Zeneművészeti iskola elvégzése után rögtön a híres havannai Tropicana-ban kapta első elismerését, ezt követően a legismertebb kubai és dél-amerikai fesztiválokon lépett fel! Az egyik leghíresebb kubai fesztiválon, a Boleros De Oro-n méltán hódította meg a közönség szívét és nyerte el a szakma elismerését.

Dél-Amerikán kívül természetesen Európát is bejárta számos turné alkalmával. Stílusát méltán nevezhetjük a tradícionális és a mai kortárs kubai éneklés érdekes és fantasztikus keveredésének! Hangja, énekstílusa egyszerre érzéki, melankólikus és robbanékonyan improvizatív. Több stílusban jártas, hiszen együtt dolgozott olyan híres spanyol flamenco zenészekkel, mint Jose Luis Monton, Estremeno és bizonyította tehetségét a legendás Buena Vista Social Club és a Septeo Nacional előtt.

Tíz éve már, hogy Magyarországon tartózkodik, ez idő alatt a legnevesebb fesztiválokon lépett már fel (Művészetek Völgye, Vidor Fesztivál, Alba Régia, Etyeki Jazz Fest, Dzsessz a Lánchídon Mezőtúri Etno Fesztivál, Biatorbágyi Olitor Fesztivál, Sziget Fesztivál, Bajai Jazz Fest, Balatonboglári Jazz Fesztivál, Győri Kulturális Napok, Pécsi Nyári Fest, Savaria Fest). Gyakran áll színpadon a Fonó Budai Zeneházban, az IBS-ben, az A38 hajón, a Sportarénában, a Francia Intézetben, a Kongresszusi Központban, stb.

Számos lemeze jelent meg, a legutóbbi lemezei a „Mi Gente” és az „Abracadabra”, valamint a legutóbbi lemeze a „Salsa Y Picante” népszerüsége bejárta a világot! Elsa dalai a legkülönbözóbb nemzetközi rádiók népszerűségi listáján a legelőkelőbb helyet foglalja el. Jelenleg több formáció mellett saját zenekarával, a Latin Jazz Syndicate-tel dolgozik, ahol saját dalait adja elő. Zenekarában a legrangosabb hazai jazz művészekkel dolgozik együtt, mint Szakcsi Lakatos Béla, Babos Gyula, Winand Gábor, Dés László. Művészete nemcsak a jazz sztárjaival hozta össze, alkalma volt a legnevesebb popsztárokkal is együtt dolgozni. 1994-ben az EXODUS című magyar filmhez komponált zenét, majd szintén ebben az évben szerepet kapott Gyarmati Lívia rendezte Szökés című filmben.1998-ban elnyerte a LYRA Fesztivál különdíját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése