2010. október 21., csütörtök

„A hosszú hatvanas évek Budapestje”

A Politikatörténeti Intézet Budapest Történeti Műhelye immár második alkalommal hirdeti meg komplex történelemversenyét, ezúttal

A hosszú hatvanas évek Budapestje”

címmel.

Versenyünket – amely a főváros történetének 1957-1970 közötti időszakát öleli fel – elsősorban a középiskolás korosztálynak szánjuk (gimnázium, szakközépiskola, szakiskola), de szeretettel várjuk a 12 év feletti érdeklődő, vállalkozó kedvű általános iskolásokat is.

A vetélkedő az előző évek gyakorlatának megfelelően (4 fős) csapatverseny, amelyen egy iskola több csapatot is indíthat. Az első három forduló levelező rendszerű: a csapatok háromszor 33 feladatot kapnak, amit folyamatosan kell megoldaniuk.

A levelezést a két Petőfi Gimnázium, a kérdések közzétételét az iskolai portálokon túl a Politikatörténeti Intézet (www.polhist.hu), a SULINET (www.sulinet.hu) és a www.oszgabor.com bonyolítja. A javasolt irodalomjegyzéket és az első sorozat kérdéseit a nevezés visszaigazolásakor küldjük el.


A versenyre jelentkezés határideje 2010. X. 29.
Nevezési díj 3.000 Ft/csapat

(A díj magában foglalja a felkészüléshez szükséges legfontosabb forrást,


Amint megkaptuk az első sorozat megoldását, akkor küldjük a következőt, a második kérdéssor beérkezését követően pedig a harmadikat.


Az utolsó sorozat beérkezési határideje 2011. II. 20.


A döntőre a legtöbb pontot elért 12 csapatot hívjuk meg. Az esemény időpontja 2011. március 21., helyszíne a Politikatörténeti Intézet I. emeleti konferenciaterme (1054 Budapest, Alkotmány utca 2.).

Szponzoraink a verseny döntőjére értékes jutalmakat ajánlottak fel. Az utazás- és a szállásköltséget az iskolák, az egyéb költségeket a verseny rendezősége fedezi.


A 3.000 Ft-os nevezési díjat kérjük a Politikatörténeti Alapítvány alábbi számlaszámára utalják át a jelentkezési határidőig: 11100104-90004948-10000001


Amennyiben jelentkezni kívánnak a vetélkedőre, vagy bővebb információra van szükségük, kérjük, keressék Prosinger Líviát az info@phistory.hu címen vagy a 06-1-301-4926-os intézeti számon, valamint Ősz Gábort a gabonivagyok@gmail.com címen vagy a 06-1-339-0747-es lakástelefonon. A részletekről tájékozódhatnak a www.sulinet.hu, www.polhist.hu és a www.oszgabor.com oldalakon is.


Várjuk jelentkezésüket!


Földes György                                                                               Ősz Gábor
a Politikatörténeti Intézet főigazgatója                                                versenyszervező

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése